Založ si blog

Vlastenci, ruku na srdce. .

Oslavy Nového roka sú za nami. Postupne sa všetci vraciame do zabehnutých koľají našich pracovných dní. Čas Vianoc sme mnohí strávili v teple rodinného kruhu, s blízkými a horami jedla, ktoré bude väčšina z nás chcieť „zhadzovať“ najbližšie mesiace.

Sú však na svete miesta, kam láskyplný čas vianočný neprenikol. Videla som ráno článok o súčasnej situácii v Damasku a Madayi. Tisíce ľudí hladujúcich tak, že sú nútení jesť domácích miláčikov, aby im nepreskočilo od hladu. Plačúce deti, postavy s trčiacimi kosťami. Súčasný diktátor dal povel odstrihnúť mestá od zásob jedla. Je ale jedno či človek zostane alebo sa pokúsi o útek. Pri pokse je buď hned zastrelený alebo padne do niektorej z pascí, ktoré mrzačia už aj tak pozačené telo.

Hrôza len pomyslieť. A takéto správy vidí človek každý deň. Či už zapne správy, otvorí noviny alebo nejakú sociálnu sieť.

Je pre mňa preto nepochopiteľné, prečo x-ľudí stále nadáva na svoje rodné Slovensko. „Zdochol tu pes, nič sa tu nedeje.“ A ja vravím VĎAKA BOHU! Vďaka za to, že sme, ako mnohí vravia, Bohom zabudnutá krajina. Že sme takí OUT má mnohé výhody, ako například, že sa nám Američania nesnažia pomôcť vydobiť demokraciu. Nemáme tu diktatúru. Máme prístup k potravinám. Máme voľný pohyb. Slobobu práce i prejavu. Stále to nie je dosť? To ozaj musí prísť aj sem k nám nejaký vojnový konflikt, aby ľudia začali spomínať na „staré dobré časy, keď bol pokoj“? Mladí, starí – všetci by sme sa mali nad sebou zamyslieť a začať si vážiť to, čo máme. Lebo STARÉ DOBRÉ ČASY žijeme práve DNES.

SIS / Slovenská informačná služba /

Slovensko dostáva už len filtrované informácie od tajných služieb, tvrdí Galko. Gašpar to označil za hoax

25.04.2024 16:16

Poslanec Tibor Gašpar dodal, že výmeny informácií na úrovni spravodajských služieb nie sú verejné veci.

harvey Weinstein

Súd zrušil odsúdenie Weinsteina za sexuálne delikty, začne sa nový proces

25.04.2024 16:02, aktualizované: 16:09

Na slobodu sa 72-ročný Weinstein podľa CNN nedostane.

bielorusko, cvičenia

Minsk bol napadnutý, odrazili sme útok z Litvy, tvrdí Bielorusko. Absolútny nezmysel, hlási Vilnius

25.04.2024 15:58

Takéto vyhlásenia je možné pokladať za neustálu nepriateľskú provokáciu a informačný útok proti nám, ktoré nemajú nič spoločné s realitou, tvrdí Litva.

Drucker, Kažimír, Bodis

Rezort školstva sa spája s inovatívnym projektom FinQ. Cieľom spolupráce je zlepšiť finančnú gramotnosť žiakov

25.04.2024 15:51

Ide o súčasť širšieho úsilia podporiť inovácie vo vzdelávaní na základných i stredných školách.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1
Celková čítanosť: 2031x
Priemerná čítanosť článkov: 2031x

Autor blogu

Kategórie

Archív