Založ si blog

Vlastenci, ruku na srdce. .

Oslavy Nového roka sú za nami. Postupne sa všetci vraciame do zabehnutých koľají našich pracovných dní. Čas Vianoc sme mnohí strávili v teple rodinného kruhu, s blízkými a horami jedla, ktoré bude väčšina z nás chcieť „zhadzovať“ najbližšie mesiace.

Sú však na svete miesta, kam láskyplný čas vianočný neprenikol. Videla som ráno článok o súčasnej situácii v Damasku a Madayi. Tisíce ľudí hladujúcich tak, že sú nútení jesť domácích miláčikov, aby im nepreskočilo od hladu. Plačúce deti, postavy s trčiacimi kosťami. Súčasný diktátor dal povel odstrihnúť mestá od zásob jedla. Je ale jedno či človek zostane alebo sa pokúsi o útek. Pri pokse je buď hned zastrelený alebo padne do niektorej z pascí, ktoré mrzačia už aj tak pozačené telo.

Hrôza len pomyslieť. A takéto správy vidí človek každý deň. Či už zapne správy, otvorí noviny alebo nejakú sociálnu sieť.

Je pre mňa preto nepochopiteľné, prečo x-ľudí stále nadáva na svoje rodné Slovensko. „Zdochol tu pes, nič sa tu nedeje.“ A ja vravím VĎAKA BOHU! Vďaka za to, že sme, ako mnohí vravia, Bohom zabudnutá krajina. Že sme takí OUT má mnohé výhody, ako například, že sa nám Američania nesnažia pomôcť vydobiť demokraciu. Nemáme tu diktatúru. Máme prístup k potravinám. Máme voľný pohyb. Slobobu práce i prejavu. Stále to nie je dosť? To ozaj musí prísť aj sem k nám nejaký vojnový konflikt, aby ľudia začali spomínať na „staré dobré časy, keď bol pokoj“? Mladí, starí – všetci by sme sa mali nad sebou zamyslieť a začať si vážiť to, čo máme. Lebo STARÉ DOBRÉ ČASY žijeme práve DNES.

Moment dopadu balistickej rakety na iracké mesto Erbil

Úder na Sýriu. Izrael zasiahol budovu bezpečnostných síl v Damasku

02.05.2024 23:01, aktualizované: 23:25

Sýrske štátne médiá o údere bezprostredne neinformovali.

ucla

USA: Na univerzite UCLA zadržali najmenej 200 propalestínskych demonštrantov

02.05.2024 22:22

Polícia zlikvidovala barikády a začala vypratávať tábor demonštrantov.

trump

Ďalší útok na Kapitol? Výsledky volieb uznám, len ak budú čestné, uviedol Trump

02.05.2024 21:52

Podobné slová použil aj v rokoch 2016 a 2020.

Miloš Vučevič

Smer Moskva. Srbský parlament potvrdil novú vládu, na niektorých ministrov sú uvalené sankcie

02.05.2024 21:19

Vučevičovu vládu po búrlivej dvojdňovej rozprave podporilo 152 z 250 poslancov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1
Celková čítanosť: 2033x
Priemerná čítanosť článkov: 2033x

Autor blogu

Kategórie

Archív